Länk till Kumla kommun
 Barn och utbildningsförvaltningens kontaktinformation
Normalstorlek
Stor text

Aktuella beting, läxor och prov

(uppdateras som regel varje söndag ca kl 12.)

(Betingen finns även för hämtning i "Blå enhets dokument", som pdf.)

Nu kan du som elev logga in i vår skolportal och titta på ämnesplaneringar, närvaro, schema, bedömningar på arbeten mm som dina lärare gjort.

Nu kan ni vårdnadshavare logga in i Skolportalen med hjälp av e-legitimation (BankID av olika typ). Gå in på https://skolportal.kumla.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gör så här som elev:

Nu är du inne i Skolportalen, se dig omkring!

Enhetskamp för alla åldrar på måndag fm. Oömma kläder för uteaktiviteter!

Blå år 6, v 22  (2015)

Matematik

Kompletteringar och repetition/fördjupning av terminens områden. Strategier för problemlösning.

De elever som inte genomfört alla delar i NP kommer göra det under veckan.

Svenska år 6

OBS ingen svenska på måndag eftersom det är Enhetskampen då. Häftet om svenska språket ska vara klart senast på lektionen på fredag. Ni har alltså bara en lektion på er! De som är klara får något roligt att pyssla med.

English grade 6 :

Vi kollar klart på filmen “Beastly” och jobbar lite med den..

SO - religion Tid: v. 18 - 22 Läxa: Läs igenom häftet två gånger hemma Att göra: se ppt i din skolmail Prov: torsdag 28/5

NO (v 22)

Vi jobbar med kroppen och dess funktioner resten av lektionerna under våren.

Onsdag + torsdag: blodomlopp och andning

Har du lämmnat in din uppgift om djurförsök i Skolportalen? Om inte, gör det snarast!

Tyska (v 22)

Läxa torsdag är Ein Tag im November eller rätta felen på provet

Franska v22

Läxa till  torsdag: sporter s 112

Spanska v.22  (Patricias grupp)

Ingen läxa

Idrott & Hälsa

Utomhus (vid dåligt väder kommer vi vara inne, det bestäms strax innan lektion så räkna alltid med att vi är utomhus)

Bild v.18-23

Vi arbetar med stop-motion. V.21 Vi börjar med redigering, finns möjlighet att fotografera en liten stund av lektionen.

Elevens Val

För elever i åk 6 som har missat delar av de nationella proven kommer det att vara tid att göra dessa på Elevens Val.

Sal 2: Sv/SO, kommunikation

Bild

På måndag gör varje elev ett val till pass 1 och ett val till pass 2. Samma val kan väljas för båda passen.  Sv/SO omfattar båda passen.

Blå år 7, v 22  (2015)

Matematik

Blandade uppgifter resterande del av terminen

English grade 7

No Englishclass on monday because of the Enhetskamp. On Friday we will work with some mixed exercises.

NO - Biologi, växter  v 22

Allt material i biologin har gått ut på mail och finns dessutom i Skolportalen. (text, frågor + facit, checklista)

De som har prov eller kompletteringar att göra på tidigare områden gör detta på onsdagens Elevens Val.

Bedömningen av era fysikprov och kemiprov  finns i Skolportalen.

Måndag: Genomgång av frågorna, laboration

Onsdag: Frågor repetition

Torsdag 28/5: Prov, Växter

SO - Etik

Tid: vecka 22 - 23 Att göra: vi går igenom olika etiska modeller och diskuterar etiska dilemman.

Tyska v 22

Lläxa torsdag är Kroppsdelar på sidan 76

Spanska v.22  (Patricias grupp)

Prov på kap.4-6 på torsdag

Spanska  (Fabians grupp)

Franska  v22

Läxa till torsdag: Muntlig läxa, berätta om sig själv

Bild v. 18-23

Vi fortsätter med surrealismen.

Sal 2: Sv/SO

Slöjd - textil

Vi har under terminen jobbat med att gestalta en bild i tre olika tekniker textilt. Eleverna har jobbat bra och börjar bli klara praktiskt. Nu gäller det att göra sin värdering med reflektioner över sitt arbete på en A4sida. Häfte med uppgift och frågor ligger i skolportalen.

När det arbetet är klart kommer vi prata om och arbeta med återbruk. Kolla därför hemma om ni  har något gammalt plagg som inte passar och  ni vill göra om eller  “piffa till” på något sätt.

Teknik

Teknik om att förflytta sig själv och annat.

Blå år 8, v 22  (2015)

NO

Madde

Sex och samlevnad,  pågår i olika grupper fram till terminens slut.

Sex och samlevnad, pågår i olika grupper fram till terminens slut.

Svenska år 8

Uppsatsskrivandet fortsätter. Deadline på fredag!!!

English grade 8

We´re going to continue to work with the questions about the movie. If you are finished you will get something else to work with.

RE - Etik

Tid: vecka 22-23 Att göra: vi går igenom olika etiska modeller och diskuterar olika etiska dilemman.

Tyska (v 22)

LÄxa torsdag Deutschalnds Motorstrassen sidan 77

Franska år 8  v22

Vi jobbar med kap 10

Spanska åk.8   v.22   (Patricias grupp)

Redovisning av pjäsen “La Cenicienta” onsdag-torsdag

Bild v.18-23

Vi arbetar med konsthistoria, affisch eller parafras.

Teknik

Sal 2: Sv/SO