Länk till Kumla kommun
 Barn och utbildningsförvaltningens kontaktinformation
Normalstorlek
Stor text

Aktuella beting, läxor och prov

(uppdateras som regel varje söndag ca kl 12.)

(Betingen finns även för hämtning i "Blå enhets dokument", som pdf.)

Nu kan du som elev logga in i vår skolportal och titta på ämnesplaneringar, närvaro, schema, bedömningar på arbeten mm som dina lärare gjort. Än finns det inte så mycket men lita på att det kommer! I vår (hoppas!) kommer även föräldrar att kunna komma in och ta del av skolarbetet.

Gör så här:

• Gå in på denna sida: https://skolportal.kumla.se/Slänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterkogstorp
  • Logga in med ditt användarnamn ex/ "99elev" och samma lösenord som du har i skolan.

Nu är du inne i Skolportalen, se dig omkring!

Blå år 6, v 35 (2014)

OBS, ny tid! Fotografering torsdag 28/8 kl 8:30

Matematik

Vi fortsätter med repetitionen av de fyra räknesätten. Vi kommer även att jobba en del med positionssystemet samt lägga lite mer fokus på multiplikationstabellen.

Svenska år 6

Vi kommer att intervjua varandra. Dessa intervjuer ska sedan göras till personporträtt.

Läxa: Att bli färdig med personporträtt

English grade 6

Homework: Hand in your personal presentations

SH - aktuella händelser/massmedia Tid: vecka 35 - 38 Att läsa: häfte + digitalt material Att kunna: se powerpoint i din skolmail Uppgifter: delas ut fortlöpande Läxa: kunna de ord/begrepp som finns i powerpointen som du fått på din skolmail. Prov: vecka 38

NO

Vi fortsätter att bekanta oss med NO-salen och vad som gäller där (säkerhet, ordning).

Måndag: en uppgift där ni utifrån fakta ni får ska ta ställning i några frågor.

Vi genomför en enkel laboration och skriver en kort rapport på den tillsammans (onsdag+fredag)

Läxa till torsdag är texten Hallo på sidan 9

Franska v35

Läxa till måndag: siffror   6-10

Läxa till torsdag:  Repetera siffror  0-10.

Spanska

Bild

Vi börjar med en introduktion av bildämnet och olika tekniker.

Blå år 7, v 35 (2014)

Fotografering onsdag 27/8 kl 9:30

Svenska

Vi kommer att jobba med novell som genre, att läsa en novell och att skriva egen novell.

Läxa: Ingen

English grade 7

Hand in personal presentations

NO

“Samspel” - hur samspelet mellan växter, djur och miljö fungerar.

Under veckan arbetar vi med begrepp såsom: producent, konsument, näringskedja, näringsväv, näringspyramid, nedbrytare, parasit, kamouflage och mimikry.

Dessa begrepp  är läxa till torsdag v 36 (4/9) - du ska kunna förklara vad de innebär.

SH - aktuella händelser/lag och rätt

Tid: vecka 35- 38 Att läsa: Se digitalt material som du hittar i din skolmail + häfte Uppgifter: delas ut fortlöpande  Läxa: kunna de ord/begrepp som finns i powerpointen som du fått på din skolmail. Prov: vecka 38

Läxa till torsdag är texten Neu hier på sidan 10

Spanska

Franska  v35

Läxa till torsdag:  kap 1 första delen

Bild

Vecka 34 och framåt. Vi jobbar med foto. Kom ihåg att fotografera minst fem bilder till din bildberättelse.

Slöjd – textil

Blå år 8, v 35 (2014)

Fotografering onsdag 27/8 kl 10:40

Matematik

Denna vecka kommer vi att börja jobba med boken med fokus på förståelsen för negativa tal samt addition och subtraktion av negativa tal.

NO

Henrik Vi fortsätter att prata om cellen och hur den tillsammans med andra celler bildar vävnader, organ och organsystem. Ta med häftet med arbetsuppgifter.

Svenska år 8

Vi kommer att jobba med novell som genre,att läsa en novell och att skriva egen novell.

Läxa: Ingen

English grade 8

Hand in personal presentations.

SH - aktuella händelser/parti och ideologi Tid: vecka 34 - 37 Att göra/kunna: se separat planering som ni får första lektionen. Powerpoint skickad till er skolmail. Läxa: läs/lyssna igenom häftet/powerpointen flera gånger hemma. Prov: vecka 37

Läxa till torsdag är texten Hilfe på sidan 7

Franska år 8

Läxa till måndag: meningar 11-20

Läxa till torsdag:  Kap 1 del 1

Spanska åk.8

Bild

V. 34- 43 Vi arbetar med film och gör parafraser.

Sidansvarig Gunilla Kalmnäs
Kontaktperson Marcus Nordén