Länk till Kumla kommun
 Barn och utbildningsförvaltningens kontaktinformation
Normalstorlek
Stor text

Aktuella beting, läxor och prov

(uppdateras som regel varje söndag ca kl 12.)

(Betingen finns även för hämtning i "Blå enhets dokument", som pdf.)

Nu kan du som elev logga in i vår skolportal och titta på ämnesplaneringar, närvaro, schema, bedömningar på arbeten mm som dina lärare gjort.

Nu kan ni vårdnadshavare logga in i Skolportalen med hjälp av e-legitimation (BankID av olika typ). Gå in på https://skolportal.kumla.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gör så här som elev:

Nu är du inne i Skolportalen, se dig omkring!

Elever i årskurs 8 kommer att ha FAB (Förlängt arbetsplatsbesök) under vecka 11. Viktigt att alla försöker hitta platser! Lapp om var ni ska vara lämnas in på tisdag 24/2!

Blå år 6, v 9  (2015)

Tisdag: Prov på procent

Svenska år 6

Läxa: Veckans ord “hypotes” Fredag: Förhör på veckans ord som du får på måndag.

English grade 6 :Homework: 10  words from the text + two verbs.

RE - monoteistiska religioner Tid: vecka 9 - 12 Att läsa: häfte + digitalt material Att kunna/göra: se powerpoint i din skolmail       Läxa: kunna de ord/begrepp som finns i powerpointen som du fått på din skolmail och jobba hemma med de uppgifter du inte hunnit med i skolan. Ta hem och läs igenom häftet ett antal gånger. Prov: fredag vecka 12

NO (v 9)

Vi fortsätter jobba med fysik, vi utgår ifrån gamla nationella prov och kommer att jobba med de olika delar som ingår där.

Onsdag: faktadelar och demonstrationer

Torsdag: undersökning, laboration

Fredag: film + frågor till denna

Tyska (v 9)

Läxa till torsdag är  Kleider på sidan 37

Franska v9

Läxa till torsdag:  Klockan, 5 st meningar

Spanska v.7  (Patricias grupp)

Jobbar klart med “Colores”

Inomhus

Bild v.4-10

Vi fortsätter med godisprojektet.

Blå år 7, v 9  (2015)

Fredag: Prov på procent

Svenska

Vi fortsätter arbetet med ordklasser denna vecka. Läxa: Veckans ord “Metabolism” Fredag: Förhör på veckans ord som du får på måndag.

English grade 7

Homework: 10  words from the text + five verbs.

NO - Fysik - Mått och materia, Värme, Meteorologi (v 9-15)

Ni kommer att få ett häfte som vi utgår ifrån med arbetet, detta finns även att lyssna på via nätet. Häfte samt länkar till texten kommer att finnas i Skolportalen.

Arbetet i skolan kommer att ske med genomgångar, undersökningar (laborationer) och diskussioner.

Under perioden vi jobbar med detta kommer ni att få läxförhör samt även ett prov i slutet av området.

Läxa: att inför lektionerna förbereda sig genom att läsa om begreppen i häftet. (det går att lyssna på texten också!)

Komplettering/göra om kemiprovet: Elevens val v 10

SO - judendomen

Tid: vecka 7 - 11 Läxa: läs/lyssna igenom häftet några gånger varje vecka Prov: onsdagen 11/3 Att göra: Se powerpoint du fått i din skolmail

Tyska v 9

Läxa till torsdag är Wien på sidan 57

Spanska v.7  (Patricias grupp)

Jobbar med tema “Latinamerika”

Spanska  (Fabians grupp)

Franska  v9

Ingen läxa

Inomhus

Bild v. 4-10

Vi fortsätter med projektet kring kroppen i rörelse.

Slöjd - textil

Vi har under terminen jobbat med att gestalta en bild i tre olika tekniker textilt. Eleverna har jobbat bra och börjar bli klara praktiskt. Nu gäller det att göra sin värdering med reflektioner över sitt arbete på en A4sida. Häfte med uppgift och frågor ligger i skolportalen.

När det arbetet är klart kommer vi prata om och arbeta med återbruk. Kolla därför hemma om ni  har något gammalt plagg som inte passar och  ni vill göra om eller  “piffa till” på något sätt.

Teknik

Teknik om att förflytta sig själv och annat.

Blå år 8, v 9  (2015)

OBS! Lämna in FAB-lapp på tisdag 24/2

Fortsatt arbete med geometri, genomgång av volym av geometriska kroppar.

NO

Madde

Arbete med andning, blodomloppet och försvar.

Torsdag: Prov på andning och blodomloppet.

Thomas

Vi arbetar med ljus och med öga. Fysik Direkt kapitel 5, samt någon biologibok om  ögat.

Svenska år 8

English grade 8

Homework: 10  words from the text. + five verbs.

RE - islam

Tid: vecka 7 - 12 Att göra/kunna: se separat planering som ni får första lektionen. Powerpoint skickad till er skolmail. Läxa: läs/lyssna igenom häftet/powerpointen flera gånger hemma. Prov: fredag vecka 12

Tyska (v 9)

Läxa till torsdag är Musik… på sidan 54

Franska år 8  v9

Läxa till torsdag: kap 6  possessiva pronomen

Spanska åk.8   v.7   (Patricias grupp)

Vi jobbar med “Paises y nacionalidades”

inomhus

Bild v.4-9

Vi fortsätter med temat kring linoleumtryck.

Teknik

Teknik omkring järnvägar.