Länk till Kumla kommun
 Barn och utbildningsförvaltningens kontaktinformation
Normalstorlek
Stor text

Aktuella beting, läxor och prov

(uppdateras som regel varje söndag ca kl 12.)

(Betingen finns även för hämtning i "Blå enhets dokument", som pdf.)

Nu kan du som elev logga in i vår skolportal och titta på ämnesplaneringar, närvaro, schema, bedömningar på arbeten mm som dina lärare gjort.

Nu kan ni vårdnadshavare logga in i Skolportalen med hjälp av e-legitimation (BankID av olika typ). Gå in på https://skolportal.kumla.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gör så här som elev:

Nu är du inne i Skolportalen, se dig omkring!

Blå år 6, v 18  (2015)

Algebra: likheter, ekvationer och uttryck

Svenska år 6

Vi ska arbeta med det svenska språket och dialekter

English grade 6 : Ingen engelska pga Nationella prov i SO

SO - nationella prov religion Starttid: tisdag 08.00 och onsdag 08.15 Vi kommer även fortsätta med kristendom och islam i den ordinarie undervisningen, se ppt i din skolmail.

NO (v 18)

Vi jobbar med biologi och utgår från ett gammalt nationellt prov samt en samling med 45 begrepp från biologin som vi friskar upp/lär oss.

Årets nationella prov är biologi och kommer att äga rum 5:e och 7:e maj. Det gamla provet vi utgår ifrån finns upplagt i Skolportalen, i undervisningsrummet för NO.

Vi kommer att ha en lektion på onsdag i anslutning till elevens val.

Tyska (v 18)

Lediga torsdag vecka 18 men torsdag vecka 19 är läxa resten av texten “Wann geht der Zug?” på sidan 46-47

Franska v18

Ingen läxa

Spanska v.18  (Patricias grupp)

Läxa kap.10: veckodagar + bestämd artikel + meningar från texten  (s.57)

Idrott & Hälsa

Utomhus (vid dåligt väder kommer vi vara inne, det bestäms strax innan lektion så räkna alltid med att vi är utomhus)

Bild v.18-23

Vi arbetar med stop-motion. V.20 Ta med rekvisita och det ni behöver för att kunna fotografera till er film.

Pass 1: 13.40 – 14.25

Pass 2: 14.30 – 15.15

Val att välja på:

Sal 1: Betingsförstärkning/Läsning

Sal 2: Sv/SO, kommunikation

Sal 3: Ma/NO

Idrotten

På måndag gör varje elev ett val till pass 1 och ett val till pass 2. Samma val kan väljas för båda passen.  Sv/SO omfattar båda passen.

Blå år 7, v 18  (2015)

Algebra

Vi ska fortsätta arbeta med Lyrik

English grade 7

Grammatik - LÄXFÖRHÖR PÅ HALVKLASSERNA istället för i fredags

NO - Fysik - Mått och materia, Värme, Meteorologi (v 9-18)

De som ej gjort provet gör detta på onsdagens Elevens Val. Bedömningen av era prov kommer att finnas i Skolportalen tidigast på tisdag.

Måndag: laboration om avsvalning eller värmeledning i olika material.

Onsdag: skriva en korrekt rapport på laborationen ni gjorde på måndagen.

Vecka 19 börjar vi med biologi igen!

SO - kristendom

Tid: vecka 18 - 20 Läxa: läs/lyssna igenom häftet några gånger varje vecka Prov: Att göra: Se powerpoint du fått i din skolmail

Tyska v 18

Lediga torsdag vecka 18 men torsdag vecka 19 är läxan KaDeWe på sidan 68

Spanska v.17  (Patricias grupp)

Ingen läxa denna vecka

Spanska  (Fabians grupp)

Franska  v18

Ingen läxa

Bild v. 18-22

Vi fortsätter med surrealismen.

Pass 1: 13.40 – 14.25

Pass 2: 14.30 – 15.15

Val att välja på:

Sal 1: Betingsförstärkning/Läsning

Sal 2: Sv/SO

Sal 3: Ma/NO

Idrotten

Slöjd - textil

Vi har under terminen jobbat med att gestalta en bild i tre olika tekniker textilt. Eleverna har jobbat bra och börjar bli klara praktiskt. Nu gäller det att göra sin värdering med reflektioner över sitt arbete på en A4sida. Häfte med uppgift och frågor ligger i skolportalen.

När det arbetet är klart kommer vi prata om och arbeta med återbruk. Kolla därför hemma om ni  har något gammalt plagg som inte passar och  ni vill göra om eller  “piffa till” på något sätt.

Teknik

Teknik om att förflytta sig själv och annat.

Blå år 8, v 18  (2015)

Kapitel 4: Samband och förändring

NO

Madde

Arbete med livets kemi: kolhydrater, fetter, proteiner samt vitaminer och mineraler

Påbörjar grupparbete.

Thomas

Vi arbetar med ljus och med öga. Fysik Direkt kapitel 5, samt någon biologibok om  ögat. Prov torsdag efter påsklovet, alltså den 9 april.

Svenska år 8

Ingen lektion på tisdag då vi ska se Fucking Åmål. SAMLING UTANFÖR FOLKETS HUS KL 12.45!! Annars ska vi fortsätta med uppsatserna på onsdag

English grade 8

Vi hittar på något roligt

RE - hinduismen

Tid: vecka 18 - 20

Tyska (v 18)

lediga torsdag vecka 18 men torsdag vecka 19 är läxan Der beste Urlaub på sidan 75

Franska år 8  v18

Läxa till onsdag      uttryck kap 7

Spanska åk.8   v.17   (Patricias grupp)

Prov på onsdag: kap.10-12

Bild v.18-23

Vi arbetar med konsthistoria, affisch eller parafras.

Teknik

Teknik omkring järnvägar.