Länk till Kumla kommun
 Barn och utbildningsförvaltningens kontaktinformation
Normalstorlek
Stor text

Aktuella beting, läxor och prov

(uppdateras som regel varje söndag ca kl 12.)

(Betingen finns även för hämtning i "Blå enhets dokument", som pdf.)

Nu kan du som elev logga in i vår skolportal och titta på ämnesplaneringar, närvaro, schema, bedömningar på arbeten mm som dina lärare gjort.

Nu kan ni vårdnadshavare logga in i Skolportalen med hjälp av e-legitimation (BankID av olika typ). Gå in på https://skolportal.kumla.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gör så här som elev:

Nu är du inne i Skolportalen, se dig omkring!

Blå år 6, v 51  (2014)

Kreativa dagar

På onsdag och torsdag 17-18/12 kommer vi på skolan att arbeta på så vis att eleverna väljer ett ämnestema som de har under bägge dagarna. Förutom en mängd olika ämnesteman har vi även erbjudit de elever som vill att göra ett tvådagars arbetsplatsbesök. De som väljer detta måste själva ordna arbetsplats samt att sköta så att blanketter fylls i av arbetsgivaren och lämnas till mentorn snarast.

Tisdag kommer att innehålla schemabrytande aktiviteter hela dagen. På morgonen kommer alla elever att åka buss till Hallsberg för att gå på en konsert på Alléskolan. Eleverna ska samlas på enheten kl 8.00 och bussen åker 8.20 från Lidls parkering.

Fredag: Julavslutning, spel och fika på enheten samt betygsutdelning. Skoldagen slutar kl. 13.

Svenska år 6

Läxa: Har du inte lämnat in faktatexten gör detta.

English grade 6 :  Mixed activities this week. Look forward to it!

HI - frihetstiden Tid: vecka 49 - 3 Att läsa: häfte + digitalt material Att kunna: se powerpoint i din skolmail Uppgifter: 1 - 16 s. 75 och 1 - 10 s. 85                          Läxa: kunna de ord/begrepp som finns i powerpointen som du fått på din skolmail och jobba hemma med de uppgifter du inte hunnit med i skolan. Ta hem och läs igenom häftet ett antal gånger. Prov: fredag vecka 3

NO (v 51)

Kemi -  atomer, molekyler, grundämnen och kemiska föreningar.

Vi arbetar vidare med presentationen av ett eget grundämne, se skolportalen. (det ska resultera i en Powerpoint-presentation samt en kort muntlig presentation för hela, halva eller mindre del av klassen.

De muntliga presentationerna gör ni  nästa år!

Läxa torsdag s 29 Meine Familie

Franska v50

Läxa till torsdag:  s668  Skolord

Spanska v.49  (Patricias grupp)

Ingen läxa. Börjar med nytt kapitel

Idrott & Hälsa

Inomhus

Bild

Vi tittar på talesätten och de som inte är färdiga med alla sakerna kring färg gör klart det.

Blå år 7, v 51  (2014)

Avslutar terminen

Vi fortsätter arbetet med ordklasser denna vecka.

English grade 7

Homework: Finish your essay/study questions on monday.

NO - Kemins grunder

Vi jobbar med kemins grunder fram till jullovet, och vidare  in i januari. Fokus på en del av de grunder vi delvis jobbade med förra läsåret: naturvetenskapligt arbetssätt, atom ,grundämne,  molekyl, kemisk förening, kemiska reaktioner, fast , flytande, gas, separation av ämnen, mm.

Måndag 15/12:

Prov för de som ej gjort det och kompletteringar för en del andra.

Övriga jobbar med rena ämnen, blandningar och separation.

(Prov på kemihäftet sid 10-17 samt  sammanfattningen “Kemins grunder” i Skolportalen. Texten finns även tillgänglig att lyssna på via länk i portalen ( går även att söka på Kemi Direkt, Sanoma Utbildning) Se även frågor, svar och sammanfattningen i kemihäftet.)

SO - div

Tid: vecka 50 - 51 Vi jobbar med dagsaktuella händelser och några kartövningar.

Tyska (v 50)

Välj 2 korta o en av de längretexterna  bland Kampportarten som du har i läxa till torsdag

Spanska v.49  (Patricias grupp)

Läxa till måndag: Test kap.1

Spanska v.43 (Fabians grupp)

Kap. 16  Que hora es?   Vad är klockan!

Läxa torsdag: glosor / skriftligt  (sidan 121)

Franska  v50

Måndag: . Prov  kap 4-5. De som var frånvarande torsdag v 49+ kompletteringar

drott & Hälsa

Inomhus

Bild

Vi fortsätter jobba med perspektiv.

Slöjd - textil

Vi har under terminen jobbat med att gestalta en bild i tre olika tekniker textilt. Eleverna har jobbat bra och börjar bli klara praktiskt. Nu gäller det att göra sin värdering med reflektioner över sitt arbete på en A4sida. Häfte med uppgift och frågor ligger i skolportalen.

När det arbetet är klart kommer vi prata om och arbeta med återbruk. Kolla därför hemma om ni  har något gammalt plagg som inte passar och  ni vill göra om eller  “piffa till” på något sätt.

Teknik

Primitiva tekniker, stenålder och framåt

Blå år 8, v 51  (2014)

NO

Henrik Avslutar terminen

Thomas

Vi jobbar med kol och kolföreningar, denna vecka metanserien, enkel- och dubbelbindning och kolkedjor.

Svenska år 8

Ingen läxa denna vecka.

English grade 8

Homework: Finish your essay/Book report

HI - industriella  revolutionen Tid: vecka 48 - 50 Att göra/kunna: se separat planering som ni får första lektionen. Powerpoint skickad till er skolmail. Uppgifter: —1 – 10 s. 181 + de som delas ut under lektionstid. Läxa: läs/lyssna igenom häftet/powerpointen flera gånger hemma. Prov: tisdag vecka 51

Ingen läxa denna vecka.

Franska år 8  v50

Vi jobbar med kap 4

Spanska åk.8   v.49   (Patricias grupp)

Prov på torsdag: kap.7-9

Idrott & Hälsa

inomhus

Bild

In Love We Trust! Gör klart bilden om den inte är klar, skriv om din bild när den är klar.

Teknik

Teknik omkring järnvägar.