Länk till Kumla kommun
 Barn och utbildningsförvaltningens kontaktinformation
Normalstorlek
Stor text

Aktuella beting, läxor och prov

(uppdateras som regel varje söndag ca kl 12.)

(Betingen finns även för hämtning i "Blå enhets dokument", som pdf.)

Nu kan du som elev logga in i vår skolportal och titta på ämnesplaneringar, närvaro, schema, bedömningar på arbeten mm som dina lärare gjort. Än finns det inte så mycket men lita på att det kommer! I vår (hoppas!) kommer även föräldrar att kunna komma in och ta del av skolarbetet.

Gör så här:

• Gå in på denna sida: https://skolportal.kumla.se/Skogstorp
  • Logga in med ditt användarnamn ex/ "99elev" och samma lösenord som du har i skolan.

Nu är du inne i Skolportalen, se dig omkring!

Gemensamt program för Blå enhet v 24

Vi önskar att alla ni föräldrar och barn letar efter skolböcker hemma som ska tillbaka till skolan.

Vi saknar ganska många böcker i NO, SO, matematik, svenska, engelska osv.

Om ni hittar böcker kan ni ta med dem på måndag.

Veckans schema:

• måndag: vi ses i vanlig tid och genomför sedan en mentorsgruppskamp utomhus fram till lunch. Därefter aktiviteter på enheten.
  • tisdag: start 8.10, röjning på enheten, 9:ornas revy och Enhetskampen. Avslutningsmiddag för åk 9 på kvällen.
  • onsdag: baddag på förmiddagen, samling vid Djupadalsbadet kl 9:00 för avprickning. Lunch på skolan. Avslutning och betygsutdelning för åk 6-8 kl 13-15, därefter sommarlov! (Åk 9 lediga på eftermiddagen)
  • torsdag: Åk 9 samling på enheten kl 8:10, högtidlig avslutning med betygsutdelning inför föräldrar start kl 9 vid scenen, därefter slutar grundskolan.

Blå år 6, v 23 (2014)

På onsdag 4/6 kommer åk 6 och åk 7 cykla tillsammans till Hällabrottet/Kvarntorp. I händelse av mindre bra väder kommer vi tillbringa dagen på naturskolan. Om vädret mer lockar till uteaktiviteter kommer vi mestadels tillbringa tiden vid badbrottet i Hällabrottet. Samling: vi samlas senast kl 09.00 vid Skogstorpsskolans huvudentré. De som bor nära samlas istället vid stenarbetarmuséet kl 09.30 efter överenskommelse mellan mentor och vårdnadshavare.Ta med: kläder efter väder (badkläder om vädret medger), cykelhjälm och en mindre matsäck om så önskas. Skolan har med korv med bröd och festis. Dagen slutar: senast kl 14.

Matematik

Vi avslutar terminen med lite olika arbetsblad.

Svenska år 6 v 22

Inlämning av äventyrsberättelsen för de som ännu inte är klara.

English grade 6 week  22

Hand in the translation of the text Canada on p.

HI - frihetstiden

Tid: vecka 20 - 23 Att läsa: häfte + digitalt material Uppgifter: delas ut fortlöpande Läxa: Läs häftet minst två gånger per vecka, kolla igenom digitalt material Prov:måndag 2 juni.

NO, Biologi

Sista NO-lektionerna för detta läsår kommer att handla om olika kretslopp i naturen.

(Förra veckans skrivuppgift om två sjukdomar: en orsakad av bakterier och den andra av virus skulle vara inlämnad i skolportalen senast fredag 23/5.)

Franska v23

Läxa till måndag: Prov kap7-10.

Spanska  v. 14   (Patricias grupp)

Jobbar med att skriva om vad man gör under veckan.

Bild v. 13-21

Vi arbetar med serier, samarbete med svenskan.

Blå år 7, v 23 (2014)

Matematik

De avslutande lektionerna kommer vi att jobba övergripande med fokus på de fyra räknesätten.

Svenska 22

Ingen ny läxa denna vecka, men de elever som inte har lämnat in sina uppgifter som ska betygsättas, måste göra det senast på onsdag..

Läroboken sid.172- 194.

English grade 7 week 22

NO

Vi avslutar området ekologi. Se till att lämna in arbetet om ekosystem senast tisdag.

GE - kartkunskap

Tid: vecka 22 - 23 Att göra: div övningar i ett häfte du får på måndag

Spanska  (v.14)   Patricias grupp

Jobbar med kap.4

Franska  v 23

Läxa till måndag:    Kap10    dialoger, dagar, månader, årstider

Bild v.12-18

Projekt: Kroppen i rörelse

Slöjd - textil

Att ta med något textilt som du kan använda till ditt återbruksprojekt i textilslöjden. Vad som helst som kan göras om till något nytt eller bara lagas, eller på annat sätt kan piffas upp.

Blå år 8, v 23 (2014)

Stockholmsresa på onsdag, samling 6:00 på Kumla station. Hemkomst ca 00:28, torsdag 5 juni är kompledig för samtliga.

Matematik

Vi efterarbetar provet samt avslutar terminens arbete med olika arbetsblad om grundläggande färdigheter: de fyra räknesätten, procent, geometri, bråk.

www.webbmatte.selänk till annan webbplats

NO

Ingen lektion denna vecka.

Svenska år 8 v.22 - 23

Vi ska arbeta med Stockholms litteratur. Läxa till onsdag är att ha läst utdraget ur boken “Barn av sin stad” och att vara redo att delta i en diskussion kring det.

English grade 8 week 22

No homework this week.

RE - andra livsåskådningar och etik Tid: vecka 18 - 22 Att göra/kunna: se separat planering som ni får första lektionen. Powerpoint skickad till er skolmail. Läxa: läs/lyssna igenom häftet flera gånger hemma. Titta på de filmer som länkas till i powerpointen Prov: 27 maj

Franska år 8 v23

Läxa tillmåndag: kap 10   meddelanden(om du inte har haft detta förhör)

Spanska åk.8      V.14   (Patricias grupp)

Läxa till torsdag: test kap.18

Bild v. 12-21

Vi arbetar med film.

Blå år 9, v 23 (2014)

Svenska år 9 v.22-23

English grade 9 week 22

Matematik/NO v 22-24

Vi kommer att kombinera ma/no under dessa veckor.

Ma: Vi går igenom de nationella proven och utvärderar resultaten.

·         NO: Fysikuppgift “Atomfysik” i skolportalen. Uppgiften är att skriva en wiki i de grupper ni delades in i 9/5. Information om uppgiften finns i skolportalen. Vi tittar på wikisidorna på måndag och respons till gr

·         Biologi, “genetik” arbetsuppgift/hemprov, lämnas in i portalen senast 2/6.

Utomhus.

Bild v.13-21 NU PÅ TORSDAGAR!

Vi arbetar med tryck (torrnålsgravyr).

Franska. v23

Läxa till måndag  :    verb- om du har missat något förhör,   kap 7  meningar(om du har missat detta)

Sidansvarig Gunilla Kalmnäs
Kontaktperson Marcus Nordén