Länk till Kumla kommun
 Barn och utbildningsförvaltningens kontaktinformation
Normalstorlek
Stor text

Aktuella beting, läxor och prov

(uppdateras som regel varje söndag ca kl 12.)

(Betingen finns även för hämtning i "Blå enhets dokument", som pdf.)

Nu kan du som elev logga in i vår skolportal och titta på ämnesplaneringar, närvaro, schema, bedömningar på arbeten mm som dina lärare gjort. Än finns det inte så mycket men lita på att det kommer! I vår (hoppas!) kommer även föräldrar att kunna komma in och ta del av skolarbetet.

Gör så här:

• Gå in på denna sida: https://skolportal.kumla.se/Slänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterkogstorp
  • Logga in med ditt användarnamn ex/ "99elev" och samma lösenord som du har i skolan.

Nu är du inne i Skolportalen, se dig omkring!

Blå år 6, v 40 (2014)

Matematik

Denna vecka är sista veckan vi jobbar med kapitel 1. Vi kommer att ha ett kort förhör på torsdag denna vecka. Det handlar om tal och de fyra räknesätten.

Läxa: Repetera inför förhöret genom att göra repetition 1 på sid 150 i matteboken.

Svenska år 6

Vi fortsätter arbetet med att läsa skönlitterära texter.

Läxa: Lämna in sammanfattningen av den skönlitterära texten senast fredag.

English grade 6 : We will work with the theme “My favorite music”

Homework: Words from Newsreel (you will receive handouts from me) until friday

SH - våra pengar Tid: vecka 39-42 Att läsa: häfte + digitalt material Att kunna: se powerpoint i din skolmail Uppgifter: 1 - 10, 12 s. 99 och 1 - 16 s. 109          Läxa: kunna de ord/begrepp som finns i powerpointen som du fått på din skolmail och jobba hemma med de uppgifter du inte hunnit med i skolan. Ta hem och läs igenom häftet ett antal gånger. Prov: fredag vecka 42

NO

Ryggradslösa djur - vi undersöker några av djuren i vår närhet och tar reda på mer om de olika djurgrupperna (de i powerpointen)

Denna vecka arbetar vi färdigt med nässeldjuren (film mm) och fortsätter med maskar, nästa vecka jobbar vi med blötdjuren.

Tyska (v 40)

Läxa till torsdag är texten Das ist schwer på sid 14 (halva)

Franska v40

Läxa till torsdag:   Berätta på franska om ditt släktträd.

.

Spanska v.40  (Patricias grupp)

Muntlig läxa till torsdag (kap.4)

Bild

Vi fortsätter att jobba med färglära.

Blå år 7, v 40 (2014)

Matematik

Vi lägger fokus på olika enheter och prefix denna vecka. Läxförhör på enhetsomvandlingar och de fyra räknesätten på torsdag. Repetera genom att göra sidan 18-20 i matteboken. Läxa: Repetera inför förhöret på torsdag. Repetera även de fyra räknesätten inför torsdag. Fråga om du vill ha repetitionspapper med räknesätten.

Vi fortsätter arbetet med klassiska ungdomsförfattare.

English grade 7

We will work with our interviews in selected groups.

Homework:  Finish your manuscripts until thursday.

NO

“Samspel” - hur samspelet mellan växter, djur och miljö fungerar.

Alla har fått ett häfte med text, frågor (1-23) och svar i sin mail samt i skolportalen. Läs igenom detta hemma ett per gånger. Detta repeterar och jobbar vi med under måndag och onsdag.

Prov på avsnittet Samspel: torsdag 2/10.

SH - folk i Sverige

Tid: vecka 39 - 42 Att läsa: Se digitalt material som du hittar i din skolmail + häfte Uppgifter: 1 - 15 s. 17, 1 - 12 s. 27, 1 - 12 s. 37 Läxa: kunna de ord/begrepp som finns i powerpointen som du fått på din skolmail och jobba hemma med de uppgifter du inte hinner med i skolan. Ta med häftet hem och läs igenom ett antal gånger! Prov: Fredag vecka 38

Läxa till torsdag är Smileys på sidan 21

Spanska v.40  (Patricias grupp)

Test kap.14

Spanska v.40 (Fabians grupp)

Vi jobbar/repeterar kap. 13-15 inför provet vecka 41/torsdag

Franska  v40

Läxa till torsdag:  kap  3  del 2

Bild

Lov v. 39 så vecka 40 är sista passet med foto. Redigera klart bilderna, montera/gör PowerPoint och utvärdera ditt arbete.

Slöjd - textil

Teknik

Primitiva tekniker, stenålder och framåt

Blå år 8, v 40 (2014)

Matematik

Vi fortsätter att jobba med potenser. Denna vecka kommer kort repetition om potenser samt att vi går vidare med multiplikation och division av potenser. Läxa: Betinget denna vecka är att hinna till sidan 26. Ni har även läxa på negativa tal. Ni ska kunna addera, subtrahera, multiplicera och dividera negativa tal, läxförhör på fredag.

NO

Henrik Vi börjar titta på cellen och huden denna vecka. Läxa: Att bli färdig med frågorna i häftet om cellen och huden.

Thomas (Ny grupp)

Vi jobbar med kol och kolföreningar, denna vecka metanserien, enkel- och dubbelbindning och kolkedjor.

Svenska år 8

Vi fortsätter arbetet med ordklasserna.

Läxa: Läs igenom powerpointen om ordklasserna hemma. Repetera begreppen utifrån era faktahäften.

Prov: torsdag vecka 40

English grade 8

Homework: Finish your recipes. No words this week.

SH - demokrati och diktatur Tid: vecka 39-42 Att göra/kunna: se separat planering som ni får första lektionen. Powerpoint skickad till er skolmail. Uppgifter: —1 – 10, 12 – 14 s. 141 och —1 – 9, 13 – 14 s. 149

Läxa: läs/lyssna igenom häftet/powerpointen flera gånger hemma. Prov: tisdag vecka 42

Tyska (v 40)

Läxa till torsdag är texten Liebe oder Freundschaft på sidan 14 (halva)

Franska år 8  v40

Läxa till  onsdag: Prov kap 1

Spanska åk.8   v.40  (Patricias grupp)

Ingen läxa. Vi jobbar med tema mat

Bild

V. 34- 43 Vi arbetar med film och gör parafraser. Vi filmar under  v. 38 och 40 (v. 39 Lov).

Teknik

Teknik omkring järnvägar.