Länk till Kumla kommun
 Barn och utbildningsförvaltningens kontaktinformation
Normalstorlek
Stor text

Aktuella beting, läxor och prov

(uppdateras som regel varje söndag ca kl 12.)

(Betingen finns även för hämtning i "Blå enhets dokument", som pdf.)

Nu kan du som elev logga in i vår skolportal och titta på ämnesplaneringar, närvaro, schema, bedömningar på arbeten mm som dina lärare gjort.

Nu kan ni vårdnadshavare logga in i Skolportalen med hjälp av e-legitimation (BankID av olika typ). Gå in på https://skolportal.kumla.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gör så här som elev:

Nu är du inne i Skolportalen, se dig omkring!

På onsdag kl 13 kommer vi att se Kumlabyskolans musikal på Folkets Hus. Schemat runt lunch kommer att ändras och elevernas skoldag är slut efter musikalen, ca 14:30. Bussar avgår från skolan som vanligt.

Elever i årskurs 8 kommer att ha FAB (Förlängt arbetsplatsbesök) under vecka 11. Vi återkommer med mer information kring det.

Blå år 6, v 5  (2015)

fortsatt arbete med procent

Svenska år 6

English grade 6 :Homework: 10  words from the text + two verbs.

GE - berggrunden/landskapet omkring oss Tid: vecka 4 - 7 Att läsa: häfte + digitalt material Att kunna: se powerpoint i din skolmail Uppgifter: 1 - 19, 21 - 26 s. 133 och 1 - 19 s. 143                             Läxa: kunna de ord/begrepp som finns i powerpointen som du fått på din skolmail och jobba hemma med de uppgifter du inte hunnit med i skolan. Ta hem och läs igenom häftet ett antal gånger. Prov: fredag vecka 7

NO (v 5)

Kemi -  atomer, molekyler, grundämnen och kemiska föreningar.

Vi fortsätter  med de muntliga presentationerna av era arbeten med grundämnen på onsdag och håller på under delar av alla lektioner den här veckan. Vi kommer även att arbeta med fotosyntes, cellandning och kolets kretslopp.

Onsdag: laboration metaller

Läxa till fredag: Kolets kretslopp, människans del i kretsloppet sid 62-63 i häftet.

Alla har fått ett häfte, “Ämnen omkring oss” som vi kommer att jobba med på olika vis fram till v 6 då vi avslutar med ett prov. Häftet finns även tillgängligt i Skolportalen.

Prov: fredag 6/2 (häftet samt laborationer, anteckningar)

Tyska (v 5)

Läxa till torsdag är Kleider kaufen på sidan 36

Franska v5

Läxa till torsdag:  s75,   klockan

Spanska v.5  (Patricias grupp)

Muntlig läxa på torsdag

Inomhus

Bild v.4-10

Vi fortsätter med godisprojektet.

Elevens Val

Denna vecka musikal på Folkets hus. Musikalen pågår mellan 13:00 - 14:30 ca, skoldagen slutar då.

Vecka 3-7 kommer en del av Eleven Val utgöras av en mattesatsning vi gör på blå. Denna gäller ej alla elever.

Blå år 7, v 5  (2015)

fortsatt arbete med procent

Svenska

Vi fortsätter arbetet med ordklasser denna vecka. Läxa: Veckans ord “Metabolism” Fredag: Förhör på veckans ord som du får på måndag.

English grade 7

Homework: 10  words from the text + five verbs.

NO - Kemins grunder (v 5)

Vi jobbar med kemins grunder .Fokus på en del av de grunder vi delvis jobbade med förra läsåret: naturvetenskapligt arbetssätt, atom ,grundämne,  molekyl, kemisk förening, kemiska reaktioner, fast , flytande, gas, separation av ämnen, mm. Fakta finns i ett häfte “Kemins grunder” i pappersform och i Skolportalen.

Resultat på provet ni gjorde före jul finns i Skolportalen, det står även vad ni behöver komplettera/göra om om det är aktuellt. Komplettering på Elevens Val snarast.

Måndag: laborationer - olika lösningar

Onsdag: +torsdag: teori  samt laboration“Att separera”  sid 24-27 i häftet

Läxa till torsdag: att besvara och kunna (förstå)  frågorna på sid 27 i häftet. (1-4)

Prov på sid 18-29 samt laborationer och anteckningar onsdag 11/2

SO - antiken

Tid: vecka 2 - 6 Läxa: läs/lyssna igenom häftet några gånger varje vecka Prov: onsdagen 4/2 Att göra: Se powerpoint du fått i din skolmail

Tyska v 5

Läxa till torsdag är Berlin på sidan 52

Spanska v.5  (Patricias grupp)

Vi repeterar inför prov nästa vecka

Spanska  (Fabians grupp)

Franska  v5

Läxa till torsdag: kap 6   verbet être=att vara   jag är osv, och ord s 47   nr8

Inomhus

Bild v. 4-10

Vi fortsätter med projektet kring kroppen i rörelse.

Slöjd - textil

Vi har under terminen jobbat med att gestalta en bild i tre olika tekniker textilt. Eleverna har jobbat bra och börjar bli klara praktiskt. Nu gäller det att göra sin värdering med reflektioner över sitt arbete på en A4sida. Häfte med uppgift och frågor ligger i skolportalen.

När det arbetet är klart kommer vi prata om och arbeta med återbruk. Kolla därför hemma om ni  har något gammalt plagg som inte passar och  ni vill göra om eller  “piffa till” på något sätt.

Teknik

Teknik om att förflytta sig själv och annat.

Blå år 8, v 5  (2015)

fortsatt arbete med geometri

NO

Madde

test/prov om matspjälkning på torsdag. Thomas

Ljudlära Fysik Direkt kap. 4 samt Örat och hörseln i någon biologibok.

Svenska år 8

English grade 8

Homework: 10  words from the text. + five verbs.

GE - vattnet och människorna

Tid: vecka 2 - 6 Att göra/kunna: se separat planering som ni får första lektionen. Powerpoint skickad till er skolmail. Läxa: läs/lyssna igenom häftet/powerpointen flera gånger hemma. Prov: tisdag vecka 6.

Tyska (v 5)

Läxa till torsdag är Mein Handy  på sidan 48

Franska år 8  v5

Läxa till torsdag: kap 5 del 2  ord+ text

Spanska åk.8   v.5   (Patricias grupp)

Vi jobbar med texten   De dónde sois?

inomhus

Bild v.4-9

Vi fortsätter med temat kring linoleumtryck.

Teknik

Teknik omkring järnvägar.