Länk till Kumla kommun
 Barn och utbildningsförvaltningens kontaktinformation
Normalstorlek
Stor text

Aktuella beting, läxor och prov

(uppdateras som regel varje söndag ca kl 12.)

(Betingen finns även för hämtning i "Blå enhets dokument", som pdf.)

Nu kan du som elev logga in i vår skolportal och titta på ämnesplaneringar, närvaro, schema, bedömningar på arbeten mm som dina lärare gjort. Än finns det inte så mycket men lita på att det kommer! I vår (hoppas!) kommer även föräldrar att kunna komma in och ta del av skolarbetet.

Gör så här:

• Gå in på denna sida: https://skolportal.kumla.se/Slänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterkogstorp
  • Logga in med ditt användarnamn ex/ "99elev" och samma lösenord som du har i skolan.

Nu är du inne i Skolportalen, se dig omkring!

Blå år 6, v 36 (2014)

Matematik

Vi fortsätter att jobba med positionssystemet samt öven längdomvandlingar. Läxa: Lämna in häftet med addition, subtraktion, multiplikation samt division denna vecka.

Svenska år 6

De som inte lämnat in sina personporträtt ska lämna in dem.

English grade 6 : We continue with text B, Queen on p.8-9.

Homework: Words 1A p.85 (Japanese-reader) until friday

Finish exercises 2a,2b,4a,5,6,9 from sheet 1A.

Hand in your personal presentations.

SH - aktuella händelser/massmedia

Tid: vecka 35 - 38 Att läsa: häfte + digitalt material Att kunna: se powerpoint i din skolmail Uppgifter: 1 - 18 s. 215 och 1 - 13, 20 - 21 s. 227

Läxa: kunna de ord/begrepp som finns i powerpointen som du fått på din skolmail och jobba hemma med de uppgifter du inte hunnit med i skolan. Prov: vecka 38

NO

På måndag och onsdag kommer vi att jobba med hur man skriver en labrapport och gör en undersökning. Vi kommer att färga och titta på våra egna celler i mikroskop.

På fredag börjar vi undersöka olika mikroorganismer.

(Ingen läxa, däremot måste du ta igen missade moment på elevens val)

Läxa till torsdag är texten Ein Mädchen und ein Junge på sidan 10

Franska v36

Läxa till torsdag:  s 15 + s 16 nr 5

Spanska

Bild

Vi fortsätter med mapparna.

Blå år 7, v 36 (2014)

Matematik

Vi fortsätter att jobba med positionssystemet samt delbarhet. Läxa: Lämna in häftet med addition, subtraktion, multiplikation samt division denna vecka.

De som inte lämnat in sina noveller ska göra det.

English grade 7

We will work with the text Just like you but differenton page 74-78.

Homework:  Words on p.146 (computer-comprehensice school) until friday.

Finish exercises 1,2,4,8,9 from the sheet

NO

“Samspel” - hur samspelet mellan växter, djur och miljö fungerar.

Under veckan arbetar vi med begrepp såsom: producent, konsument, näringskedja, näringsväv, näringspyramid, nedbrytare, parasit, kamouflage och mimikry.

Dessa begrepp  är läxa till torsdag v 36 (4/9) - du ska kunna förklara vad de innebär. Alla har fått en powerpoint med begreppen till sin skolmail, det ligger i skolportalen också.

SH - aktuella händelser/lag och rätt

Tid: vecka 35- 38 Att läsa: Se digitalt material som du hittar i din skolmail + häfte Uppgifter: 1 - 10 s. 65, 1 - 7 s. 71 och 1 - 16, 21 s. 87                      Läxa: kunna de ord/begrepp som finns i powerpointen som du fått på din skolmail och jobba hemma med de uppgifter du inte hinner med i skolan. Prov: vecka 38

Läxa till torsdag är texten Neu in der Klasse på sidan 13

Spanska

Franska  v36

Läxa till torsdag:  kap 1  del 2, dialoger s 11-12

Bild

Vecka 34 och framåt. Vi jobbar med foto.Kom ihåg att fotografera minst fem bilder till din bildberättelse.  Kom ihåg att ta dina fotografier till v. 36 så att ni kan börja redigera!

Slöjd - textil

Teknik

Primitiva tekniker, stenålder och framåt

Blå år 8, v 36 (2014)

Matematik

Fortsätter med förståelsen för negativa tal, addition och subtraktion med negativa tal samt multiplikation och division med negativa tal. Läxa: Lämna in häftet med addition, subtraktion, multiplikation samt division denna vecka.

NO

Henrik Vi fortsätter att prata om hud, skelett och muskler. Ta med häftet med arbetsuppgifter.

Thomas

Vi jobbar med kol och kolföreningar, denna vecka metanserien, enkel- och dubbelbindning och kolkedjor.

Svenska år 8

De som inte lämnat in sina noveller ska göra det.

English grade 8

Homework: Words on p.143 (pick at-saucer) until friday.

SH - aktuella händelser/parti och ideologi Tid: vecka 34 - 37 Att göra/kunna: se separat planering som ni får första lektionen. Powerpoint skickad till er skolmail. Läxa: läs/lyssna igenom häftet/powerpointen flera gånger hemma. Prov: vecka 37

Tyska

Läxa till torsdag är texten Peinlich på sidan 8 (endast)

Franska år 8  v 36

Läxa till torsdag:  Kap 1 del 2

Spanska åk.8

Bild

V. 34- 43 Vi arbetar med film och gör parafraser. Vi börjar skriva manus under v. 36.

Teknik

Teknik omkring järnvägar